lørdag den 6. juli 2013

Legeret alligatorgryde - LCHF tilbehør til kødretten.


Nej, vi spiser ikke alligator hjemme hos os, men i min køkkenskuffe ligger en lille alligator...!
Den har jævnligt vist sig at være ret handy, når der i en hurtig vending skal snittes grøntsager i småtern.

Her har jeg brugt den til en legeret grøntsagsret, som er god tilbehør til bøffen eller bare til kødsaucen.

Eksempel på ingredienser:
1 squash i tynde skiver
1 rød peber
Evt. en håndfuld hakket persille
2 æggeblommer
Herbamare urtesalt
Krydderier efter smag (jeg bruger kun Herbamare)
Smør (gerne klaret smør)
2 håndfulde revet ost


Grøntsagerne choppes i Alligator'en og sauteres i en god klat smør (eller i klaret smør).
Har du andre gode grøntsager på lager, så brug evt. også dem.
Krydres med salt, evt. persille og krydderier efter smag.
Efter ca. 10 min. tages gryden af varmen og står et minuts tid, før æggeblommerne røres i grøntsagsblandingen.
Efter yderligere et par minutters afkøling kan revet ost røres i (den kan også udelades eller erstattes af f.eks. feta i tern).

Klar til servering - som tilbehør til kødretten eller bare, som den er.

Er der en rest, vil den gå sig godt i en æggeret eller som tilbehør til pandekagen næste morgen.


Velbekomme.

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate