mandag den 6. januar 2014

Krydrede kødboller til tomatsuppen - LCHF

Til en sparemåned indgår suppe i madplanerne!
Der må gerne være lidt "kød på suppen", og det får man, når man starter suppen op fra bunden og eksempelvis koger en kylling.

Det gør jeg også gerne - bl.a. når jeg laver min kylling- / hvidløgssuppe (klik her for opskriften). Har du endnu ikke prøvet den, så klik ind forbi og lad dig inspirere. Det er en dejlig, fyldig suppe.

Tomatsuppen er dog klart en vinder, når der er behov for, at det går lidt tjept med aftensmaden. Man kan vælge at købe kødbollerne, men vil man have dem mel- og glutenfrie - og med ekstra smag, så kan man også bruge lidt tid i køkkenet og selv lave dem. De er bestemt tiden værd og er fryseegnede, så når man går igang, vil det være en fordel at lave en stor portion.

Opskriften på tomatsuppen finder du lige her - klik for link).

Og  tilbage til kødet i den ellers kødløse tomatsuppe. Den smager nemlig fantastisk med disse hjemmelavede, krydrede kødboller. Det giver et stort boost til smagen, når man selv laver sine kødboller, for med ét står man - når man har kogt sine kødboller færdige - med en portion klar suppe, man kan bruge ved tilberedningen af tomatsuppen. Kun ét er der at sige: Win-win!

Ingredienser, ca. 50-55 stk. krydrede middagskødboller:
800 gr. hakket kalv og flæsk

125 gr. bacon, hakket meget fint
1 stort eller 2 alm. løg, fint revet

1 spsk. løgpulver
3 æg str. M/L
3 spsk Fibrex, pulveriseret i kaffekværn
1/2 glas rød pesto (mængden er svarende til 4 store spsk.)
2-3 fed presset hvidløg

1-1 1/2 tsk. chilipulver
1-1 1/2 tsk. Herbamare urtesalt
Friskkværnet peber


Kogevand/suppe:
2 1/2 L. vand

2 spsk. Herbamare urtebouillon eller tilsvarende
Evt. et par urter eller suppevisk

Den fint hakkede bacon steges på panden - ikke voldsomt længe, men fedtet skal smelte af. Den let svalede baconfedt med den stegte bacon, pesto, æg, revet løg og presset hvidløg blandes med krydderier og pulveriseret Fibrex. Har du ikke Fibrex, så prøv med HUSK eller affedtet sesammel. Blandingen stilles på køl.

Når blandingen er helt kold, må den røres med kødet, og når farsen er rørt sej, stilles den på køl i min. 1 time, før kødboller formes og koges.


Vandet/suppen skal spilkoge og må ikke gå af kog, når bollerne kommes i gryden. Jeg bruger en 5 liters gryde med stor bund, så der er god plads. Bollerne må ikke komme til at ligge i lag i gryden, mens de koges. Derfor er det vigtigt at koge kødbollerne i 2 hold, og der er fars til ca. 25 boller af gangen i gryden - afhængigt af grydestørrelse og hvor store kødboller, der formes af farsen. Jeg bruger iøvrigt bare hænderne til at forme kødbollerne, da farsen er så fast (når den har hvilet tilstrækkeligt længe på køl), at den sagtens kan trilles i håndfladerne.
Kødbollerne tages op suppen med hulske ca. 7-8 min. efter at den sidste bolle er kommet i suppen.



Kødbollernne er så gode at servere i f,eks. tomatsuppen (link til opskrift på den viste tomatsuppe findes øverst i blogindslaget).


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate