lørdag den 7. oktober 2017

De bedste frikadeller, helt uden mel

lowcarb frikadeller af frikadellefars uden mel og med æggehvider frem for hele æg. Opskrift på CDJetteDCs LCHF

Frikadeller kan enhver lave, og hvorfor egentlig udgive en opskrift på noget, som netop ingen har brug for?
Ja - sådan tænkte jeg, men det har jo vist sig, at mange faktisk efterspørger opskrifter på dagligdagsretter, så her kommer min opskrift på de lækreste frikadeller, der "går rent ind" hos mand og børn, og som dermed er godkendt som "lige så gode som dem, mor lavede". Det er da en anprisning, der er værd at gå efter, og selv om fremgangsmåden til disse dunser er anderledes end den, der generelt gælder for de traditionsbundne frikadeller, så er mine altså rigtigt nemme at lave, og det der med, at farsen skal hvile er altså slet, slet ikke nødvendigt, og farsen skal heller ikke røres sej med saltet.

Her kommer opskriften, og vil du også have opskriften på min estragonmayonnaise (bearnaisemayo kunne man også kalde den) så klik her.
JetteDCs lowcarb frikadeller uden mel til dig, der spiser LCHF

Mayonnaisen er en virkelig lækker ledsager til frikadellerne, og gerne sammen med en god salat og letsaltet, dampet broccoli. Og det allerbedste er, at du netop har æggeblommerne i overskud (du skal bruge æggeblommer til mayonnaisen), når du har lavet frikadellefarsen, som indeholder æggehvider men ingen æggeblommer.

De allerbedste frikadeller uden mel:

500 gr. kalv og flæsk, ikke for lav fedtprocent
1-1½ løg, fintrevet (ikke hakket, men revet!)
2-2½ æggehvider
Friskkværnet Himalayasalt
Friskkværnet (3-korns)peber
Smør (til stegning)

Brug håndmikser, når du laver disse frikadeller. Du kan naturligvis også bruge røremaskinen, hvis du har en sådan - jeg har ikke!
Pisk æggehviderne let. Her taler jeg ikke om at piske dem stive men bare nogle minutter. Skift piskerisene ud med dejkrogene og rør revet løg og derpå hakket kalv og flæsk, salt og peber i. Rør godt og grundigt, så farsen kommer til at hænge godt sammen og bliver nem at forme.
I denne opskrift er det IKKE nødvendigt først at røre farsen sej med salt, og der skal ikke tilsættes nogen form for meltyper - heller ikke lowcarb fibre, men farsen skal stadig røres godt.
Du behøver ikke lade frikadellefarsen hvile, før du former og steger "dellerne" i smør (eller måske svinefedt, hvis du synes) på panden.

Prøv disse lækre, melfrie og lowcarb frikadeller - de er familiens foretrukne her i vores lille hjem.

På billederne ses frikadellerne serveret med en god, grøn salat og estragonmayonnaise, som du finder opskriften på her.
Opskrift på de bedste frikadeller på CDJetteDCs LCHF

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate