torsdag den 9. januar 2014

"Lady og Vagabonden" med squashgetti - LCHF


Som lovet i min nytårshilsen "Nytår med sund livsstil - LCHF på sparebudget", så er der her lidt mere inspiration til en billig ret, og idag bruger vi endda en rest tomatsuppe. (Opskriften på tomatsuppen finder du med et klik lige her). 
Sådan en rest tomatsuppe er nemlig perfekt som sauce til "Lady og Vagabonden". Og er man heldig også at have gemt (eller at have nedfrosset) nogle hjemmelavede kødboller, så er middagsmaden næsten i hus.

Ingredienser til "Lady og Vagabonden":
6 dl. færdig
 tomatsuppe

1 spsk. løgpulver (jævner lidt og giver ekstra smag)
1-2 tsk. agar-agar (til yderligere jævning af saucen)
Et drys cayennepeber

Groftrevet Grana Padano eller lign.
Smages til med øvrige krydderier og evt. et drys friske krydderurter

Kog din supperest godt ind. Du kan jævne saucen en ganske smule med løgpulver, og har du agar-agar, er den et godt bud på at få jævnet saucen. Jeg synes ikke, den jævner helt som angivet på glasset. Der beregnes - iflg. anvisningen - 1 tsk. pr. 1/2 liter væske, men det slår efter min mening ikke til, hvis saucen skal være godt jævnet.
Når agar-agar pulveret er drysset i saucen, røres der godt, mens saucen koger op. Lad den koge videre for svag varme 5-10 min. Du kan også lade saucen reducere yderligere ved at lade den koge længere tid.
Smag til med krydderier.

Kødbollerne varmes med i saucen de sidste minutter.

Forslag til LCHF pasta:
Enten hjemmelavet efter
 denne opskrift på matblogg

Eller strimlet squah, 1 minut på panden - og gerne med et drys parmesan og lidt krydderier.
Eller måske hvidkålspasta

 Her har jeg strimlet squash på et mandolinjern.
Hvis man - som jeg - ikke ejer en spiralizer - fungerer det
også udmærket med mandolinjernet. 
Hvis du varmer din sqashgetti (f.eks. på panden), 
så servér den rygende varm - inden den
smider for meget væske.

"Lady og Vagabonden" serveres med et drys italiensk Grana Padano - og gerne lidt friske krydderurter. HUSK de 2 gafler når I er 2 om at dele portionen...så er det helt efter manuskriptet...

Velbekomme

Ingen kommentarer:

📌 Gem opskrift på Pinterest:

Translate